Informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Brakar benytter seg av informasjonskapsler for å utvikle og forbedre våre tjenester. En informasjonskapsel (også kalt cookie) er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på din datamaskin når du åpner en nettside, for å samle inn opplysninger om bruk av nettstedet. Vi knytter ikke bruken til deg som enkeltperson eller identifiserer deg, men ser på mønstre og bruk på et overordnet nivå i statistikkform.

Hva bruker vi informasjonskapslene til?

Brakars nettside benytter seg av Google Analytics og Hotjar for bedre å forstå hvordan du bruker vårt nettsted, slik at vi kan forbedre våre tjenester ut fra hva som viser seg å fungere godt og endre det som kan forbedres. Vi analyserer hvor brukerne kommer fra (på område- eller landsnivå), hvor lang tid som brukes på de ulike sidene, hvilke linker som klikkes på, teller antall besøkende, samt skiller mellom og husker ulike besøkende.

Hvordan fungerer de ulike kapslene?

Google Analytics og Hotjar benytter seg av informasjonskapsler som heter has _ga, _gid, og _gat_gtag.

 

Kapselnavn Lagringstid Hva gjør kapselen?
has_ga 2 år Brukes til å skille mellom forskjellige brukere
_gid 24 timer Brukes til å skille mellom forskjellige brukere
_gat_gtag 1 minutt Håndtere/regulere antall forespørsler

Dersom du ikke ønsker at Google Analytics og/eller Hotjar skal fungere på din nettside, kan du installere tillegg for Google Analytics her og Hotjar her.

Personvernregelverket

Du må samtykke til bruk av personopplysninger (ekomloven § 2-7b). Samtykke gis ved at forhåndsinnstillingene på din nettleser aksepterer informasjonskapsler. Dersom du ikke ønsker at nettsiden skal lagre informasjonskapsler, kan du endre innstillingene i nettleseren din. Se nærmere om dette ved å klikke deg inn her.

I utgangspunktet blir IP-adresser lagret på en slik måte at det ikke registreres personopplysninger. I den grad vi behandler personopplysninger gjennom bruk av informasjonskapsler, er det rettslige grunnlaget berettigede interesser (personvernforordningen art. 8 bokstav f). Brakars berettigede interesse er å optimalisere vår nettside og tjenester for øvrig, samt få nettsiden til å fungere og være brukertilpasset.

Vår øvrige personvernerklæring, som beskriver vår behandling av personopplysninger, kan du finne her.