Laveste busspris på 10 år!


Fra 1. februar 2020 setter Brakar ned prisen på enkeltbilletter for én sone i Buskerudbyen med hele 27 %. Voksen enkeltbillett vil koste 25 kroner og barn/honnør 13 kroner innenfor én sone i hele Buskerudbyområdet. Dette er den laveste bussprisen på 10 år!

Dette gjør at innbyggerne i Lier, Drammen, Svelvik, Nedre Eiker, Øvre Eiker og Kongsberg vil få rekordlav busspris så lenge de reiser internt i sin sone. Midlene som er satt av til dette skal fungere som gulrot for at enda flere skal velge bærekraftig transport i årene som kommer.

De fleste reiser innenfor en sone
Rundt 66 % av reisene i Buskerudbyen skjer innenfor én sone. Derfor har det blitt bestemt å redusere prisene kraftig i én sone, for at det skal komme mange til gode.

Det er likevel ikke bare innbyggerne og de som kjøper enkeltbillett i Buskerudbyen som får glede av belønningsmidlene. Rundt tre millioner kroner vil gå til reduksjon av 30 dagers periodebillett med 60 kroner i alle soner i dagens Buskerud. 30 dagers periodebillett i én sone vil koste 770 kroner, mot 830 i dag. Dette gjøres for at prisene i Buskerud skal harmoniseres med Oslo og Akershus.

Bevilgning over flere år
De 20 millionene vil inngå i årlige bevilgning fram til 2029. Prisreduksjonen i Buskerud er beregnet å koste 18,3 millioner kroner, hvor nesten 15 millioner vil gå til reduksjon av enkeltbilletter. Inkludert i dette er det beregnet økt inntekt som følge av flere reiser.

I 2020 kommer det også nye billettkategorier. Les mer om det her!

Publisert: torsdag 19. desember 2019

En kommentar til «Flere reiser grønt også i 2019»

Det er stengt for kommentarer.