Informasjon om hvordan koronaviruset påvirker kollektivtilbudet

Munnbind på noen linjer
I Oslo er det nå påbudt med munnbind på kollektivtransporten.

Det betyr at passasjerer på Brakars linje 200 Hønefoss – Oslo og linje 169 Lierbyen – Oslo må benytte munnbind. Dersom du bruker dette er det viktig å sette seg inn i korrekt bruk.

Brakar har stengt fordørene i sine busser i Drammen, og passasjerer må gå på bak. Dette skyldes at smitteraten nå har økt til over 0,2 per 1000 innbyggere i Drammen, og det er nødvendig å beskytte både passasjerer og sjåfører best mulig. Dørene vil også bli stengt på linjene 52, 100 og 101 som kjører via Drammen.

Passasjerer må betale med Brakar Billett, Vipps til Brakarbillett (#612951) eller skrapebillett. Skrapebilletten fås kjøpt på Brakars kundesenter og Mix-kiosk i Hønefoss sentrum. Den kan også bestilles via telefon på 177/32 20 30 90. Den vil da bli sendt til deg i posten.

Den 7. juli kom oppdaterte retningslinjer fra FHI for persontransport. Reisende med kollektivtransport kan nå sitte skulder ved skulder, dvs. at man kan sitte ved siden av hverandre.  FHI anbefaler at man ikke sitter ansikt mot ansikt med fremmede, og vi ber derfor våre kunder om å ikke benytte seter som står mot kjøreretningen med mindre den som sitter ovenfor deg er familie eller andre nære. Det er fortsatt viktig å opprettholde god hoste- og håndhygiene. Mistenker du at du er syk skal du ikke benytte kollektivtransport. Husk å vise hensyn til dine medpassasjerer ved på- og avstigning. Gi plass og unngå trengsel.

Brakars kundesenter kan nås på kundesenter@brakar.no eller telefon 177/ 32 20 30 90 i telefontiden til kundesenteret som nå er 08.00 - 16.00.