Informasjon om hvordan koronaviruset påvirker kollektivtilbudet

Munnbind på noen linjer
I Oslo har det vært påbudt med munnbind en stund på kollektivtransporten, derfor er det påbudt med munnbind på alle Brakars linjer ut og inn av Oslo.

Fra 4. november skal det også brukes  munnbind på reiser i Drammen, eller med buss inn og ut av Drammen. Dette innførte vi etter nye retningslinjer fra Drammen kommune . Barn under 12 år skal ikke bruke munnbind. I Gol kommune er det også innført munnbind for skoleelever som reiser med buss til/fra videregående skoler. Bruk av munnbind i Gol gjelder til 8.11.

Det betyr at passasjerer på Brakars linjer i Drammen samt linje 200 Hønefoss – Oslo og linje 169 Lierbyen – Oslo må benytte munnbind. Dersom du bruker dette er det viktig å sette seg inn i korrekt bruk.

Brakar har stengt fordørene i sine busser i alle sine områder. Det er nødvendig å beskytte både passasjerer og sjåfører best mulig. På- og avstigning skjer gjennom bakdørene.

Betaling
Passasjerer må betale med Brakar Billett, Vipps til Brakarbillett (#612951) eller skrapebillett. Skrapebilletten fås kjøpt på Brakars kundesenter og Mix-kiosk i Hønefoss sentrum. Den kan også bestilles via telefon på 177/32 20 30 90. Den vil da bli sendt til deg i posten.

Den 7. juli kom oppdaterte retningslinjer fra FHI for persontransport. Reisende med kollektivtransport kan nå sitte skulder ved skulder, dvs. at man kan sitte ved siden av hverandre.  FHI anbefaler at man ikke sitter ansikt mot ansikt med fremmede, og vi ber derfor våre kunder om å ikke benytte seter som står mot kjøreretningen med mindre den som sitter ovenfor deg er familie eller andre nære. Det er fortsatt viktig å opprettholde god hoste- og håndhygiene. Mistenker du at du er syk skal du ikke benytte kollektivtransport. Husk å vise hensyn til dine medpassasjerer ved på- og avstigning. Gi plass og unngå trengsel.

Brakars kundesenter kan nås på kundesenter@brakar.no eller telefon 177/ 32 20 30 90 i telefontiden til kundesenteret som nå er 08.00 - 16.00.