Elektriske busser i drift!


Mandag 11.februar ruller Brakars seks elektriske busser ut i drift! Klokka 11.13 går den første elektriske bussen på linje 51 i retning Mjøndalen fra Drammen busstasjon, den første av forhåpentlig mange elektriske busser i Buskerud i tiden som kommer.

Endelig blir det elektrisk trafikk mellom Drammen og Mjøndalen. Når de seks elektriske Volvo-bussene begynner å gå i fast trafikk, tar Brakar enda et skritt for å påvirke mobiliteten i Buskerud i en grønnere retning. Uten utslipp og med betydelig redusert støy, vil de nye bussene bidra sterkt når både Brakar og kommunene jobber for å nå FNs bærekraftmål.

Bare begynnelsen på elektrifisering
Oppstarten med de elektriske bussene er en milepæl for Brakar, Drammen og Buskerud. Men det er bare starten på elektrifisering av bytransporten i Drammen. Buskerud fylkeskommune har ambisiøse klimamål, og Brakars styre legger stor vekt på å nå disse. Starten på elektrifisering av linje 51 har vært mulig på grunn av støtte fra Enova og Buskerudbyen.

-Dette er kun starten på elektrifiseringen av bybusstrafikken i Buskerudbyen. Målet er at alle nye bybusser blir elektrifisert i Buskerudbypakke 2, og at vi kan se fram til kun elektriske bybusser i Drammen i 2024, sier administrerende direktør i Brakar, Terje Sundfjord. Dermed vil Brakar oppfylle forventninger fra politikerne og bli en vesentlig drivkraft for å gjøre Drammen grønnere, avslutter han.

Elektrisk mellom Drammen og Mjøndalen
Bussene kjøres mellom Drammen busstasjon og Mjøndalen stasjon. På begge disse holdeplassene er det ladestasjoner som gjør at bussene kan lades i løpet av 6-10 minutter. På denne måten slipper de å måtte kjøre inn til depoter for lading.

Bussene er av typen Volvo 7900 Electric. Det er stillegående busser med høy komfort, og med 38 sitteplasser. De er utstyrt med usb-uttak som gjør at passasjerene kan lade telefoner mens de er ombord! Volvo 7900 Electric er ypperlige til bruk i byområder på grunn av det lave støynivået.  Mer om bussene finner du her.

 

Publisiert: mandag 11. februar 2019